Ovdje ste
Početna > Novosti > Pobjeda na Osijek Trophy 2018

Pobjeda na Osijek Trophy 2018

Djevojke ŽRK Brod su sredinom kolovoza počele sa pripremama za sezonu 2018/2019 u 2. hrvatskoj rukometnoj ligi sjever. Ovaj vikend odigrane su i prve pripremne utakmice u sklopu međunarodnog rukometnog turnira Osijek Trophy 2018. Iako u značajno pomlađenom sastavu djevojke su, predvođene kapetanicom Erikom Štefanović, turnir odigrale odlično te osvojile prvo mjesto.

U polufinalnoj utakmici pobijeđena je ekipa Nacionalne rukometne akademije (Gliwice), Poljska rezultatom 18:15.

Finalna utakmica protiv Olimpije iz Osijeka završila je neodlučenim rezultatom 16:16, no djevojke iz ŽRK Broda bile su uspješnije u izvođenju sedmeraca.

Valja spomenuti da su za sastav ŽRK Broda nastupile i djevojke 2004. godište koje su u zadnje tri godine dominantne u Slavoniji i Baranji. Koliko je njihov debi bio uspješan govori i osvojeno prvo mjesto, ali i osvojena nagrada za najbolju vratarku koju je zasluženo ponijela Gabrijela Bajan. Nakon niza nagrada na turnirima u mlađim kategorijama, Gabrijela je na svom prvom seniorskom turniru pokazala da će trener Darko Celner morati ozbiljno na nju računati u ovoj sezoni.

Obje utakmice pokazale su da će ove sezone jedno od glavnih obilježja pomlađenog sastava Brođanki biti vrlo čvrsta i pokretljiva obrana te brze kontre i polukontre.Obzirom na mladost igračica bilo je i dosta tehničkih pogrešaka pa je rezultat bio neizvjestan do samog kraja. Na kraju je do izražaja došla fizička sprema, borbenost i odlučnost djevojaka iz Broda koje su u obje utakmice u zadnjih pet minuta podigle ritam te preokrenule rezultat u svoju korist.

Finalna utakmica je bila posebno zanimljiva trenerima obiju ekipa obzirom da se iste ekipe susreću u prvom kolu 2. hrvatske rukometne lige sjever. Kada se ekipi priključe i ostale igračice vjerujemo da će ekipa predvođena trenerom Darkom Celnerom pobjedom započeti sezonu.

Gabrijela Bajan - najbolja vratarka

Picture 1 of 15

 

Odgovori

Top